Deze kust staat bekend om de schitterende baaien, omringd door uitgestrekte pijnboombossen en levendige badplaatsen als het authentieke, bruisende Marmaris, Içmeler met z’n prachtige strand en het sfeervolle, gemoedelijke Turunç. 

De Zuid-Egeïsche Kust wordt gekenmerkt door schitterende baaien, omringd door uitgestrekte pijnboombossen. U vindt hier, naast prachtig natuurschoon, echter ook indrukwekkende getuigen van de rijke geschiedenis, zoals bijvoorbeeld de antieke stad Kaunos. In de verschillende plaatsen vindt u schilderachtige havens met typisch Turkse Gületjachten, gezellige restaurantjes, bars en diverse winkeltjes, zodat u hier een onvergetelijke vakantie kunt doorbrengen. De diverse badplaatsen hebben elk een eigen karakter: neem bijvoorbeeld het bruisende Marmaris, Içmeler met zijn prachtige strand en het gemoedelijke kleine Turunç. Ze vormen echter allen een prima keuze voor een heerlijk verblijf aan één van de mooiste kusten van Turkije! Marmaris, vroeger een havenstadje, nu uitgegroeid tot een van de mooiste badplaatsen van de zuid-westkust. Marmaris wordt niet voor niets ook wel het ‘Monaco’ van Turkije genoemd. De badplaats bestaat uit een prachtige langgerekte boulevard, waar u eindeloos kunt wandelen en flaneren, met daarnaast een lang, smal zandstrand, en gelegen in een baai omringd door bossen en heuvels. Werkelijk een unieke omgeving!

De badplaats Içmeler is gelegen aan een prachtige azuurblauwe baai en een breed zandstrand (uitermate geschikt voor ouders met kinderen) omringd door bergketens. Langs het strand van İçmeler loopt een boulevard die tot aan de volgende badplaats Marmaris loopt. Een wandeling die u zeker niet mag overslaan. U wandelt langs de zee en dwars door het pijnbomenbos. Zeer zeker de moeite waard. De badplaats Turunç heeft onlangs de Eurpean Blue Flag Award in ontvangst mogen nemen, een bewijs van de ongerepte en onvervuilde staat van de baai waaraan Turunç ligt gelegen. In het kleine, maar gezellige centrum vindt u langs de waterkant verschillende restaurantjes, barretjes en terrasjes waar u ‘s avonds heerlijk kunt genieten van de diverse specialiteiten en het mooie uitzicht.

 

Excursies!

Jeepsafari

Tijdens deze jeepsafari gaat u met een groep op pad in de binnenlanden waarbij u een ongekend mooi landschap en prachtige vergezichten zult zien.

Boottocht

Een dagje heerlijk luieren en genieten van het mooie kustlandschap en het kristalheldere water in de idyllische baaien.

Duiken

Een boeiende kennismaking met de onderwaterwereld. Na de uitgebreide instructie gaat u samen met de instructeur uw eerste duik maken.

Rafting

Na een gedegen voorbereiding en instructie gaat u een unieke belevenis tegemoet. De afdaling van deze rivier voert u langs indrukwekkende landschappen.