De Egeïsche kust ligt in het westen van Turkije. Bodrum en omgeving vormen één van de populairste vakantiegebieden van Turkije met fijne stranden, fraaie baaien, weelderige begroeiing, gezellige centra met vele restaurants, terrasjes en winkels en een interessant achterland.

Bodrum, het Halicarnassos uit de oudheid, is één van de bekendste badplaatsen van deze kust en ligt op een schiereiland met daar tegenover het Griekse eiland Kos. In Bodrum vindt u de gezellige boulevard met vele terrasjes aan de jachthaven, de indrukwekkende burcht van St. Peter en natuurlijk de wereldberoemde discotheken de Halikarnas en het “drijvende” Club Bodrum. Op ca. 4 km van Bodrum vindt u het bruisende Gümbet met zijn talloze restaurantjes, winkeltjes, bars en discotheken. Hier kunt u zich tot in de kleine uurtjes van de nacht vermaken. Wilt u liever uw vakantie in een rustige atmosfeer doorbrengen dan kunt u kiezen voor Torba, een rustige badplaats aan een groene baai of het kleinschalige maar gezellige Bitez met zijn vele watersportmogelijkheden, beiden op zeer korte afstand van het levendige Bodrum. Turgutreis met zijn gezellige straatjes met restaurants en terrasjes is een goede keuze voor vakantiegangers die hun vakantie niet in een grote drukke badplaats willen doorbrengen maar kiezen voor de gemoedelijke sfeer in een kleinere badplaats. Ortakent is een kleine badplaats omgeven door veel groen en weilanden. Het schiereiland kent veel kleine badplaatsen en baaien met restaurants, bars en een haven. In dit plaatsje brengt de Turkse jetset graag de zomer door.

De Egeïsche kust is ook een prima uitvalsbasis voor diverse excursies. Zo kunt u een bezoek brengen aan de prachtige kalksteenterrassen en warmwaterbronnen van Pamukkale of een boottocht maken langs de schilderachtige baaien van deze kust. Ook kunt u een heerlijk dagje doorbrengen op het Griekse eiland Kos, waarbij het zeker een aanrader is een fiets te huren om op die manier het eiland te verkennen. Verder zijn er volop watersportmogelijkheden en kunnen duikers genieten van de indrukwekkende onderwaterwereld. En natuurlijk moet u de heerlijke specialiteiten van dit gebied geproefd hebben.

 

Excursies!

Dorpentocht

Tijdens deze interessante tocht naar een authentiek Turks dorpje bezoekt u onder andere een moskee en komt u zeer veel te weten over de cultuur, de gebruiken en de gewoonten van het Turkse volk.

Efeze & Pamukkale

Tweedaagse excursie waarbij u een bezoek brengt aan de antieke stad Efeze en het natuurwonder van de kalkterrassen in Pamukkale bezoekt.

Duiken

Een ervaren duikinstructeur geeft u eerst instructies, waarna hij u de mooiste plekjes onder water laat zien.

Dagje Kos

Een heerlijk dagje op het Griekse eiland Kos. Wie het licht heuvelachtige landschap wil ontdekken, kan dat prima doen per fiets. Absoluut de beste en meest populaire manier om dit eiland te ontdekken.