Istanbul is zonder twijfel de meest interessante stad van Turkije. Slechts weinig steden in de wereld hebben zó’n fantastische ligging, zoveel historische cultuurschatten en zó’n boeiend stadsbeeld. In Istanbul komen Europa en Azië samen; hier vindt u onvergetelijke monumenten van een veelbewogen geschiedenis van twee wereldrijken. Het ene moment waant u zich in een sprookje uit 1001 nachten, het volgende moment bevindt u zich weer midden in een moderne wereldstad die twee continenten verbindt. Laat u zich eens verrassen en ontdek de schoon- heid van deze indrukwekkende metropool.

 

Excursies!
Istanbul Highlights

Beleef de historische highlights van de Wereldstad, die zich aan één van de bekendste wateren ter wereld bevindt. U brengt een bezoek aan het Hippodroom, de Blauwe Moskee, Haghia Sophi en het Topkapi palace.

Bosporus Boottocht

In de ochtend beginnen we met een bezoek aan de Egyptische bazaar, aansluitend staat de boottocht over de Bosporus op de planning. Deze boottocht voert ons langs het Europese en Aziatische gedeelte van Istanbul.

Hamam

‘Reinheid is de helft van het geloof’, dat is de reden dat moslims zoveel waarde hechten aan de lichaamshygiëne. Niet alleen kennen zij vijf keer per dag een zogenaamde ‘kleine wassing’ voordat ze de moskee binnengaan om te bidden, maar ze houden ook regelmatig een ‘grote wassing’ in de Turkse badhuizen: hamams.

Istanbul by Nights 

Waar kunt u nu beter een “Oriental night“ nacht doorbrengen als in deze schitterende, mysterieuze half Europese, Aziatische stad. Na een korte stadstour, waar u verschillende prachtige gebou- wen verlicht zult zien, gaat u naar een gezellig restaurant waar u kunt genieten