De Turkse Rivièra met bekende badplaatsen als Lara, Alanya, Side en Belek kent prachtige stranden met een breed scala aan watersportmogelijkheden, een uitgebreid nachtleven en een afwisselend achterland. De perfecte combinatie voor zon- en strandliefhebbers die ook wat van de vele historische bezienswaardigheden willen zien.

Cultuurliefhebbers vinden aan deze kust vele resten van fascinerende beschavingen die zeker een bezoek waard zijn. Echter ook de golfliefhebber zal van deze kust genieten. In de badplaats Belek vindt u diverse professionele golfbanen. De Turkse Rivièra is al jaren populair bij vele vakantiegangers. Niet verwonderlijk, want deze zuidkust van Turkije biedt alles voor een onvergetelijke vakantie. De zuidkust van Turkije wordt niet voor niets de Turkse Rivièra genoemd, want het mediterrane klimaat zorgt voor hete zomers en zachte winters. Dit deel van Turkije wordt het meest bezocht en dat is ook niet zo verrassend. Het is een prachtige kust, kleine strandjes in schitterende baaien, of juist uitgestrekte lange zandstranden bieden u alle mogelijkheden om te zwemmen, te zonnen of watersporten te beoefenen. De vruchtbare vlaktes worden gevoed door het water uit het Taursgebergte. Dit gebied is ook rijk aan antieke steden uit de Griekse en Romeinse tijd. Aspendos wordt het best bewaard gebleven theater van Klein-Azië genoemd, met een wonder van akoestiek. De hoofdstad van de Turkse Rivièra is Antalya met een prachtige subtropische flora. Met de meer dan een miljoen inwoners, is het een levendige grote stad, maar de palmbomen, oleanders en platanen zorgen voor een mediterrane charme. De oude stadswijk Kaleiçi grenst direct aan de oude haven vol met terrasjes. Een wandeling door de smalle straatje met leuke winkeltjes, maakt duidelijk waarom Antalya door Atatürk de mooiste stad van Turkije genoemd werd. De belangrijkste badplaatsen aan de Turkse Rivièra zijn naast Antalya, Alanya, Side, Belek, Lara en Kemer. Alle plaatsen kennen een grote diversiteit aan hotels en prachtige stranden met een breed scala aan watersportmogelijkheden. In de badplaatsjes vindt u een ruime keuze aan barretjes, terrasjes en restaurants, maar ook voor de echte “nachtvlinders” is er met name in Antalya, Alanya en Side een ruime keuze aan discotheken en clubs. In de gezellige vissers- en badplaatsjes kunt u in de vele restaurantjes genieten van de overheerlijke Turkse keuken.

 

Excursies!

Cappadocië

Een tweedaagse excursie naar dit indrukwekkende ‘maanlandschap’ met diverse onderaardse woningen en kerken. Er wordt ook een bezoek gebracht aan het Mevlana Museum in Konya (klooster van de dansende Derwisjen) en een karavanseray.

Perge-Aspendos

Een dagtocht die u als eerste naar de antieke stad Perge voert, waar u de indrukwekkende resten van deze ooit glansrijke stad kunt bezichtigen. Vervolgens door naar Aspendos, waar het antieke theater ook nu nog voor optredens gebruikt wordt.

Boottocht

Een Blue Cruise in het klein. Een dagje heerlijk luieren en genieten van het mooie kustlandschap en het kristalheldere water in de idyllische baaien.

Jeepsafari

Wilt u het interessante binnenland van de Turkse Rivièra eens op een andere manier verkennen? Tijdens deze jeepsafari gaat u met een groep op pad in het Taurusgebergte waarbij u schilderachtige dorpjes en prachtige vergezichten zult zien.