Zonder twijfel één van de meest gevarieerde kusten van Turkije met uitgestrekte olijfboomgaarden, door bos omzoomde baaien en een prachtig natuurschoon. U vindt hier niet alleen de zeer geliefde badplaats Kusadasi, maar ook de beroemde stad Efeze, met prachtige overblijfselen uit de oudheid.

Dankzij de riante dennenbossen, de uitgestrekt olijfboomgaarden en de talrijke door fraaie bospartijen omzoomde baaien, behoort de gehele Egeïsche kust op het terrein van natuurschoon zonder twijfel tot de mooiste en meest gevarieerde gebieden van Turkije. Het noordelijke deel van de kuststrook is echter nog voorzien van een extra dimensie: In de directe omgeving van de hotels, stranden en havens bevinden zich prachtige overblijfselen uit de oudheid. Langs de kust vindt u er glooiende kustlijnen, grillige baaien en prachtige stranden. Veel trekvogels maken een tussenstop in één van de vele waterrijke gebieden in Turkije, de zogenaamde wetlands. Het Kuscenneti vogelreservaat is zo’n belangrijk wetland. Het ligt 25 kilometer van Izmir en het reservaat is om z’n flamingo’s en pelikanen bekend. Maar ook beroemd zijn de bezienswaardigheden zoals Efeze, een schitterende ruïnestad waar veel ruïnes nog bijna volledig intact zijn. Beroemd is de tempel van Artemis, één van de zeven wereldwonderen.

In de gezellige badplaats Kusadasi vindt u vele uitgaansmogelijkheden, terrasjes en restaurants waar u kunt genieten van de overheerlijke Turkse keuken. Het centrum van Kusadasi is een doolhof van winkelstraten met souvenirshops en vele kledingwinkels. In de bazaar vindt u die echte Turkse sfeer en als u dan later op een terrasje van een glaasje Turkse thee geniet weet u dat u de juiste vakantiebestemming heeft uitgezocht. De Gümüldür en Özdere, beide voormalige vissersdorpjes kunnen beschouwd worden als één van de toekomstige veelbelovende vakantieplaatsen. Zowel Gümüldür en Özdere beschikken over een prachtig helder zeewater, een mooi zandstrand en een natuurlijke omgeving, met vele boomgaarden met citrusvruchten en olijven en dennenwouden. Geniet van de kristalheldere baaien tijdens u verblijf en wees getuige van een prachtige zonsondergang! Didim en omgeving kent meerdere historische plaatsen. Zoals de oude steden Dydima, Miletos en Priene.

 

Excursies!

Efeze

Een interessante tocht met een bezoek aan het sterfhuis van de heilige maagd Maria en de indrukwekkende antieke metropool Efeze met o.a. de Celsus-bibliotheek en het antieke theater dat plaats bood aan maar liefst 25.000 toeschouwers.

Turkse avond

Een gezellige avond waarbij u kunt genieten van een heerlijke Turkse maaltijd omringd met Turkse muziek en natuurlijk een optreden van een buikdanseres.

Turks bad

Scrubben en schrobben! Een bezoek aan een echt Turks badhuis waar u kunt genieten van een flinke scrub- en schrobbeurt, eventueel gecombineerd met een stevige massage.

Dagje Griekenland

Een heerlijk dagje op één van de eilanden Samos of Chios. Deze eilanden hebben alles om u een leuk dagje uit te bezorgen.