Naast genieten van heerlijke stranden, waarvan het ‘Blue Lagoon’ strand één van de bekendste is, kunt u aan de Lycische kust o.a. raften, fietsen of een excursie maken naar de vele antieke steden en rotsgraven. De kust is nog altijd niet ontdekt door het massatoerisme, dus geniet volop van rustige, romantische hoekjes. Egeïsche kust Strand en cultuur combineren? Dan ben u aan de populaire Egeïsche kust met de badplaatsen Bodrum, Torba, Gümbet en Türgütreis aan het juiste adres. Veel watersportmogelijkheden, gezellige winkeltjes. talloze restaurantjes, bars en discotheken; druk of wat rustiger alles is hier mogelijk.

De Lycische kust wordt net als de Zuid-Egeïsche kust gekenmerkt door schitterende baaien omringd door uitgestrekte pijnboombossen. Deze kust is nog niet massaal ontdekt door het toerisme en in de verschillende dorpen gaat het dagelijkse leven nog ongestoord zijn gangetje, terwijl in de gezellige havenstad Fethiye het toerisme en het dagelijkse leven prima naast elkaar bestaan. Naast genieten van de prachtige stranden kunt u hier onder andere raften, fietsen of een bezoek brengen aan de vele antieke steden en rotsgraven in dit gebied. De stad Fethiye dankt haar bekendheid ook aan de Lycische rotsgraven boven de stad. Deze graven stammen uit de 4de tot 6de eeuw v. Christus. Van de oude stad Telmessos is alleen deze dodenstad overgebleven. Hier kan men unieke Lycische sarcofagen bewonderen. Eén van de bekendste stranden is het ‘Blue Lagoon’ strand van Ölüdeniz, kilometerslange witte zandstranden in combinatie met het hel blauwe water laten u in een paradijs wanen. Een paradijs als dit lokt veel toeristen en toch zijn er nog talrijke mooie hoekjes waar u rustig kunt genieten en wegdromen. Verder vindt u in ons programma de sfeervolle dorpjes Kas en Kalkan aan het oostelijke deel van deze kust. Kas en Kalkan zijn van oorsprong Griekse vissersdorpjes die liggen aan de grillige westkust van Turkije. Als je van snorkelen of duiken houdt, bent u hier aan het goede adres. Ook liefhebbers van wandelen zullen zich hier niet snel vervelen. Niet voor niets is de Lycische kust één van de drukst bezochte vakantiestreken, u kunt er van harte genieten van het ruime aanbod aan watersporten, u heeft een brede keuze aan hotels in iedere categorie, een prachtig achterland voor het maken van een excursie en gezellige badplaatsen waar een ruim aanbod is aan sfeervolle terrassen, restaurantjes en barretjes. In de haventjes ziet u overal de traditionele “Gülets” opduiken, die uitnodigen voor een pittoreske boottocht of een 8-daagse Blue Cruise langs de Lycische kust.

 

Excursies!

Duiken

Een boeiende kennismaking met de onderwaterwereld. Na de uitgebreide instructie gaat u samen met de instructeur uw eerste duik maken.

Turks bad

Scrubben en schrobben! Een bezoek aan een echt turks badhuis waar u kunt genieten van een flinke scrub- en schrobbeurt, eventueel met een stevige massage.

Dalyan & Kaunos

Dagtocht naar het idyllische dorpje Dalyan met een bezoek aan de zwavelhoudende modderbaden en het bekende schildpaddenstrand. Onderweg ziet u ook de beroemde koningsgraven in de rotswand.

Dagje Rhodos

Een heerlijk dagje op het Griekse eiland Rhodos, waarbij een bezoek aan het gezellige Rhodos-stad niet mag ontbreken.